Tabără de călărie de Paște la Viscri

Loading Events
  • This event has passed.

Tabără de călărie de Paște la Viscri

Între 26 și 30 aprilie, pe durata sărbătorilor de Paște, Transylvania on Horseback organizează o tabără de călărie la Viscri, în județul Brașov.

Transylvania on Horseback: Este un proiect de turism ecvestru bazat în Viscri prin care oferim iubitorilor de cai care ne vizitează oportunitatea de a descoperi Transilvania din șa. Dealurile, pădurile și pășunile care înconjoară satele săsești oferă cadrul perfect pentru trasee călare în natură, de durate care variază între o oră și mai multe zile. Iar turismul ecvestru este o activitate care nu dăunează mediului înconjurător, este în acord cu un stil de viață sănătos și contribuie la dezvoltarea comunității locale. Majoritatea cailor noștri sunt lipițani, una dintre cele mai vechi rase de cai din Europa, care, datorită destinului lor strâns legat de istoria Imperiului Austriac, fac parte din patrimoniul Transilvaniei.

Viscri: Aflat la 30 de minute de Sighișoara, Viscri este un sat săsesc viu și bine păstrat, înconjurat din toate părțile de natură. Locul este ceva mai special și pentru că biserica și ansamblul arhitectural înconjurător, adică toate casele frumoase din sat, fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Dacă ajungeți la Viscri și, mai ales dacă aveți copii, treceți și pe la fierar, care vă va face pe loc o potcoavă pentru cel mai mic cal din lume, și pe la cărămidar, pentru o demonstrație a acestor meșteșuguri străvechi. La plecare, e păcat să părăsiți satul fără să luați acasă o pâine mare și gustoasă de la cuptorul de pâine tradițional, aflat aproape de biserica evanghelică.

Cazare: Pe perioada taberei, veți locui în case de patrimoniu care au fost restaurate și convertite în case de oaspeți tradiționale dar care păstrează atmosfera unor vremuri trecute și care, fără să fie perfecte, asigură confortul necesar unei experiențe placute și autentice. Restaurarea acestor case a fost făcută în cadrul unor proiecte ale fundației Mihai Eminescu Trust (MET), cu meșteri din sat, folosind doar materiale și tehnici tradiționale. Experience Transylvania, proiectul prinExperi care MET promovează turismul cultural și responsabil, administrează aceste case împreună cu familii din Viscri. Totul funcționează după principiile unui business social, iar cei care stau în aceste case de oaspeți contribuie la păstrarea unui stil de viață sănătos în satele din Transilvania. Doamnele care au grijă de case sunt și bucătărese talentate, care gătesc tradițional, cu ingrediente din curțile și grădinile proprii. Dacă aveți timp de stat puțin de vorbă, veți descoperi că ele știu o mulțime de lucruri interesante despre oamenii și obiceiurile locului și vă vor povesti despre modul liniștit și autentic în care continuă să traiască și astăzi.

Participanți:Pentru a ne asigura că toți cei care se vor alătura nouă în această tabără se vor bucura de ceea ce are de oferit regiunea și de caii noștri, am decis să limităm numărul de participanți la șase (6). Astfel, ghizii care ne vor însoți vor avea timp să împartă din experiența lor cu fiecare călăreț iar turele vor fi relaxate și se vor desfășura în condiții de siguranță. Tabăra se adresează călăreților confirmați care au peste 15 ani, încalecă în stil englezesc și care se simt confortabil în șa chiar și pe parcursul unor ture de până la patru (4) ore.

Instructor: E bine să știți că sunteți pe mâini bune iar Cristina, care ne va însoți în fiecare zi, este instructor de echitație cu certificare internațională IGEQ Level 1. Cristina are o experiență neîntreruptă de peste douăzeci și cinci (25) de ani de lucru cu oameni și cu cai în Germania și în Balcani. Cristina nu este doar un instructor, este un om pasionat, care pune mult suflet și entuziasm în ceea ce face; iubește caii și are darul de a-i face și pe oamenii cu care lucrează să capete aceeași pasiune pentru echitație. O motivează faptul că, folosindu-se de experiența ei, poate oferi celor cu care lucrează ocazia să trăiască sentimentul special al unei conexiuni dintre om și cal. Cea de-a doua pasiune a ei este fotografia, așa că nu vă mirați dacă o vedeți că înlocuiește uneori dârlogii cu aparatul foto, din dorința de a surprinde o imagine care i-a atras atenția. “Sunt puține persoane care intră în viața ta și rămân pentru că te-au marcat puternic pozitiv. Suntem atât de obișnuiți cu același drum zilnic, încât, atunci când apare o asemenea persoană, așterni cu drag astfel de rânduri. Cristina Ciunga este un exemplu de acest fel. Lucrez cu oamenii de foarte mulți ani. Am avut bucuria să cunosc un profesionist, un adevărat lider, o persoană energică, jovială, asemeni unei povești care te captivează până la sfârșit. În mod cert, secretul succesului constă și în a avea oamenii potriviți alături de tine!” Roxana-Mihaela Vlad

Program: Vineri, 26 Aprilie – Sosirea se va face după amiază, la timp pentru a putea lua cina împreună, la ora 20:00. Sâmbătă, 27 Aprilie – În dimineața primei zile vom încăleca în manej, pentru a potrivi călărețul cu calul și pentru a pregăti harnașamentul. După amiază vom ieși la o tură de acomodare, de aproximativ două ore (2h), în jurul satului. Duminică, 28 Aprilie – În ziua a doua,vom face un traseu de patru ore (4h). La jumătatea lui ne vom opri la o stână, unde ne va aștepta masa de prânz. Seara vom avea parte de un concert de Jazz, după care vom lua loc la masa de paște, pregătită potrivit cu tradițiile locului. Luni, 29 Aprilie – În cea de-a treia zi vom călări peste dealuri, către Meșendorf și apoi către Criț, sate învecinate cu Viscri. Traseul va dura aproximativ patru ore (4h). Vom cina și vom înnopta la Criț. Marți, 30 Aprilie – În ultima zi vom parcurge un traseu de trei ore (3h) pentru a reveni la Viscri. Masa de prânz va marca încheierea tabarei.

Note: Costul taberei este de 550€ și include cazarea și mesele. Participanții la tabără pot fi însoțiți de persoane care nu încalecă. Costul pentru cazare și masă este de 250€ pentru adulți, iar pentru copii este redus la jumătate. Organizatorul pune la dispoziția participanților toci și veste de protecție. Pentru o experiență plăcută, călăreților li se recomandă să aibă cizme sau ghete de echitație sau cel puțin de drumeție, jambiere de echitație (chaps), mănuși și jachetă impermeabilă. Transportul bagajelor către Criț și înapoi este asigurat de organizatori. Programul poate suferi modificări dacă acestea sunt justificate de siguranța și binele participanților și al cailor. Rezervările sunt confirmate după plata a 50% din preț. Suma restantă va fi achitată cel târziu înainte de sosire.

April 27 2019

Details

Start: 27/04/2019 @ 01:00
End: 30/04/2019 @ 18:00
Cost: 550€
events Categories: , ,

Venue

Viscri

Viscri, Brasov Romania

+ Google Map

Organizers

Transylvania on Horseback
Phone: 0720662127
Email:
Website: Visit Organizer Website
Experience Transylvania
Phone: 0724000349
Website: Visit Organizer Website